Til Indholdssiden

Projekt Grillplads

På denne side vil jeg gennem tekst og billeder

føre dig gennem projektet med en nedgravet grillplads.

Grillpladsen har jeg lavet for og hos mine gode venner

Anette og Johan Rosenring på Resource Care.

Måske er det en ide  for dig somgerne vil have et helt specielt

samlingssted i din have.

Du er meget velkommen til at kopiere og følge

anvisningerne på denne side.

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.

autocad tegning til grillplads.

Det hele startede som en ide en sen aften, med ønsket om at lave en speciel Grillplads. Jeg puslede med tanken nogle dage, og satte mig så til mit Autocad program og begyndte med en rå-skitse. Efterhånden som arbejdet skred frem blev meget ændret, og gode ideer viste  sig at være ikke så gode endda...Men resultatet blev denne tegning, som ligger til grund for for hele projektet. Bænke og borde kom til ag blev lavet sideløbende med projektet.

starten går.

Langt om længe  blev det  dagen hvor det hele skulle gå igang,  Træbunden som ligger fast for det hele  er savet ud og målene sættes nu ud fra denne bund. Der opsættes rettesnore, og der justeres lidt på de ellers  faste mål.

Gravearbejdet går igang.

Så starter udgravningen og i begyndelsen går det ganske godt. Der graves hele tiden omkring det punkt som skal være grillens center. Dette er for lethedens skyld og for hele tiden at have  et fast niveau punkt på overfladen, da der  skal graves til en dybde  af 70 cm.

Dybden er nået.

Dybden på de 70 centimeter er nået og nu graves grillens centrum væk. Godt det samme  at  jeg havde ventet med den, for det viste sig at der midt i det hele var en 100 kg. tung sten. Denne sten måtte jeg grave  fri og fjerne for at genbruge den senere, derefter rettes siderne af til de nøjagtige mål da de skal passe til bænkene.

Bundstenen lægges.

Siderne er  nu rettet  til og det samme  er bunden. Da der skal bygges  en grill i midten skal der laves et fundament. Her kommer den store sten til sin ret, da den lige passer til grillens størrelse.  Stenen graves ned igen  i plan med bunden.

Bygningsstart af grillen.

Grillens bund lægges, og da vi har valgt at kun benytte genbrugsmaterialer bruges der her  ½ sekskantede knækfliser. Disse  mures op  i  6 flisers højde. Ovenpå disse  ligges  der  aflange kantfliser.

Råpudsning af grillens sider.

Grillen er  nu  bygget  op,øverst ligges  der  4 brosten i 2 forskellige højder passende overfor hinanden (her skal grillristen hvile). Nu kan de rå oppudsning af grillen påbegyndes. Der pudses op med mørtel, og dette er  et tålmodigheds arbejde  da  der  på dette  tidspunkt skal rettes  helt til på siderne og eventuelle sprækker  skal lukkes.

Finpudsning af grill.

Efter at mørtelen har tørret et døgns tid, kan der nu fortsættes med nok et lag cementpuds, som igen skal tørre nogle timer. Denne tid kan så bruges til at arbejde med bænke og borde. Når Cementpudset er tørt kan finpudsningen påbegyndes og det er nu alle finesserne skal laves. På siderne i indhuggene i hjørnerne er der lavet pladser til olie og krydderier (dette  kan også laves på en udhængende flise). Nu er det m,an skal tænke lidt fremad. Der skal laves vandafløb i bunden af grillen , da der jo også regner i Danmark  ind imellem .

Afprøvning af mål.

Nu er det  spændende tidspunkt kommet. de bænke og borde man har lavet  sideløbende  i tørrepauserne på grillen skal nu prøve sættes på deres pladser. Bænke og borde er byggede   med  lange forben og bagbenene er  afkortede da  de kommer  til at stå på jorden (det kan anbefales man graver cementrør ned til at placer bagbenene i da de samtidig holder bænkene på plads). Bænkene er beklædte fuldt med træ på fronten for at holde på jordvolden og også  så man ikke får beskidt tøj.

Møbelfabrikationen.

Efter Møblerne  er  prøve isat og passet til kan det  store maler arbejde udføres. Farverne vi valgte til møblerne  er  den svenske røde  og hvid. Møblerne skal males på alle sider, både for at beskytte men også fordi det ser godt ud.

Møbler i kø.

Så mer møbelproduktionen færdig og møblerne står nu i kø og tørrer. Det ser voldsomt ud og man tror ikke det hele kan være nede i det der til dette tidspunkt bare er et hul i jorden med en grill i midten. Spændingen er stor  ! passer møblerne nu når de alle er der eller ????

Pladsen er færdig..

DET LYKKEDES... der var lidt finpudsning af jordvolden for at få møblerne helt på plads, men vi fik rettet det til, og nu står de der. Grillen i midten er nu kalket hvid alt i alt 8 gange for at få et tykt lag. Læg mærke til tårnene på toppen af grillen, her kan man ligge  grillspyd...Grill risten passer   så når den ligger  på den ene  led ligger  den  på  tårnene og på den anden led ligger den  på kanten. Selve grillristen..??? det er såmænd en kraftig rist fra en kasseret ovn.

Nu mangler kun den sidste finish, som kom til efter et par dage . Der blev kørt hvid søral ned mellem bundpladerne.  Jordvolden omkring grillen (det opgravede jord) blev tilsået med krydderurter (lige til at plukke til grillmaden) og forskellige blomster.

Nu står Grillen der på 4 år og den er stadig  stabil. Samtidig er den blevet  et fælles  samlingspunkt for mange grill aftener. Et ekstra plus !! på grund af jordvolden sidder  du altid ugeneret og i læ  og  kan nyde  grillmaden.... Glemte jeg at sige . Når der ikke grilles fjernes grillristen og man hygger  sig i varmen fra bålpladsen som det nu er blevet til .

GOD FORNØJELSE.

 

TIL TOPPEN AF SIDEN

TIL INDHOLDS SIDEN